Wensjes Almere

Een Maatschappelijk Hart voor Jong en Oud

Vlindertuin Inaya

Wensjes heeft een stukje Vlindertuin in Almere Buiten aangewezen gekregen voor ouders en familieleden van levenloos geboren kindjes voor de 24e week van de zwangerschap. Hier kunnen ouders en familieleden even hun dierbare herdenken. Ouders die nog geen kans hebben gehad hun kindje te mogen begraven, nog geen erkenning hebben gekregen, kunnen hier terecht.


Ieder kindje wat te vroeg op deze wereld geboren wordt, voor de 24ste week, is nu niet meer anoniem! Wensjes bied een toepasselijke omgeving. Even een plekje waar  ouders hun kindje kunnen herdenken, een vlindertje tegen komen als een symbolisch bericht: een berichtje uit de Hemel.

 

Historie

12 December 2015


Ik ben Els en oma van Inaya 

Inaya is ruim 4 maanden geleden levenloos geboren met bijna 22 weken zwangerschap, verschrikkelijk verdriet heeft dit met zich mee gebracht.
Inaya woog 420 gram en was 28 cm groot

Mijn dochter en ik kwamen er achter dat er voor deze kindjes geen plaats is en dat ze vaak anoniem blijven.

Ik heb de gemeente Almere gevraagd of ik hier iets mee mocht doen onder de groep Wensjes.
En het antwoord was ja, dit zou een heel mooi gebaar zijn. Ook de nieuwe burgemeester Weerwind stond direct achter het project Vlindertuin Inaya .
Ik heb een vlindertuin mogen creëren in de Gemeente Almere.

13 december 2015 is het Wereld Lichtjes Dag en wordt de tuin met een voorlopig symbool door PvdA lid Ciska van Rijn onthult om 19.00 uur gelijk met alle lichtjes die aan gaan voor al deze te vroeg geboren anonieme kindjes.

Het Flevoziekenhuis en Begraafplaats Kruidenwijk gaan betrokken worden bij dit prachtige project Vlindertuin Inaya. (Er is al contact)

Ik wil iedereen die behoefte heeft morgenavond uitnodigen, wij verzamelen bij Wensjes Inloop. Adres: Van der Banweg 25 (Bouwmeesterbuurt, Almere)

Om 18.30 uur gaan we dan gezamenlijk naar de Vlindertuin waar we lichtjes gaan branden voor alle anonieme kindjes voor de 24ste week.

Er is zo een anonimiteit over deze te vroeg levenloos geboren kinderen dat de taboe nu doorbroken kan worden.

Vlindertuin Inaya is de eerste die naar buiten gaat treden en die het taboe wil doorbreken.
Mocht u iemand kennen of zelf iemand weten die ook hun kindje hebben verloren dan zijn de ouders welkom.

Je bent al een ouder zodra je de 2 streepjes op de zwangerschapstest hebt gezien.

Vlindertuin Inaya heeft deze site voor kindjes waar veel informatie komt te staan en ook kunnen we afspraken maken om je kindje te herdenken bij de Vlindertuin Inaya.

We hebben vlinderpopjes met namen en prachtige vlinder sieraadjes en mandjes waar de kindjes in begraven of gecremeerd kunnen worden.

Inaya, mijn kleindochter, is begraven en heeft een naam en achternaam.
Helaas zit hier ook een verhaal aan vast wat erg treurig is en op de Vlindertuin Inaya binnenkort te lezen is.

Ik wil even tegen alle mama’s, papa's en alle familieleden, vrienden etc. zeggen dat ik erg begaan ben met jullie allemaal.

Ik zal zo goed als ik kan goede informatie verschaffen.

 

 

 

Goed nieuws

De Vlinderhand, geschonken door Max Omroep T.V. staat nu, door de ingebrachte motie op de Motiemarkt Amere 2016, op een prachtige sokkel met beschermkap en zal een prominente plaats in gaan nemen op het Vlinderveld. Dit alles is gerealiseerd doordat samenwerkende partners de handen ineen hebben geslagen!


Met de komst van het Vlinderveld krijgen ouders de mogelijkheid om het toegewezen plekje voor 5 jaar op een persoonlijke manier aan te kleden. Hier kunnen kinderen begraven worden die zijn geboren tijdens een zwangerschap tot 24 weken.  


In samenwerking met Stichting Wensjes Almere en Jan Slagter van omroep Max is het Vlinderveld officieel op 18 maart 2017 geopend!

 

Onze openingstijden

Wij zijn gesloten
maandag
10:0016:00
dinsdag
10:0016:00
donderdag
10:0016:00
vrijdag
10:0016:00

 

 

  

 

Stichting WensjesAlmere

E.F. van den Banweg 25

1333 JA Almere 

 

www.wensjesalmere.nl

Contactnr. (nood) 06-40296268

info@wensjesalmere.nl

 

Rabobank Almere

NL11RABO.030.753.2828

KvKnr. 64535401

RSINnr. 8557.08.268

ANBI status